Eva WInter

Tips voor pijpstandjes? Dit zijn de 8 beste standjes voor een blowjob


Pijpen is leuk om te doen én lekker om te ontvangen. Het is dan ook een geliefde manier van een man (of iemand met een penis) bevredigen. Maar als we dan toch één nadeel eraan moeten noemen, is het de onpraktische houding voor je nek. Gelukkig zijn er heel wat standjes waarin je kunt pijpen en valt er dus ook genoeg af te wisselen. Dit zijn Willies tips voor de beste pijpstandjes.

1. Liggend pijpen

Dit is misschien wel het meest voor de hand liggende pijpstandje: de ontvanger gaat op het bed, op de bank of op de grond liggen. De gever kan dan tussen zijn (of diens) benen gaan liggen, er op zijn/haar/diens knieën tussen gaan zitten of ernaast gaan zitten of liggen. Je hebt in deze houding in ieder geval alle ruimte om de penis goed in je mond te nemen. De ontvanger ligt er in dit standje natuurlijk het meest comfortabel bij, maar gezien de verschillende houdingen waarvanuit de gever kan pijpen, biedt deze positie veel variatie-opties. Daarmee is het voor beide partijen een fijn standje.

2. Staand pijpen

Waarschijnlijk behoeft dit standje weinig uitleg, maar om verwarring te voorkomen over wíé er bij dit standje moet staan, lichten we ‘m toch even toe. De ontvanger staat, de gever zit ervoor. Tip: ga hierbij op een kussentje zitten, zodat je geen zere knieën krijgt. Je kunt de ontvanger ook aan de rand van het bed laten staan en als gever op je buik op bed gaan liggen. Omdat je in deze houding meestal automatisch (min of meer) op de goede hoogte zit, is dit standje ideaal voor jullie allebei. Bovendien kun je als gever zo goed bij de billen van je (bed)partner én heb je alle bewegingsvrijheid met je hoofd.

3. Op z’n zij pijpen

Op z’n zij pijpen biedt mogelijkheden voor beide partners. Als de man/ontvanger op zijn zij ligt, kan de (bed)partner er op zijn of haar andere zij tegenover gaan liggen, een beetje zoals 69. Ook Hierbij kun je elkaar om en om of tegelijk oraal bevredigen én heb je beiden je handen vrij om de billen te kunnen strelen. Het is niet alleen een comfortabel standje, maar ook lekker intiem. Een variatie op deze positie is dat de gever in het verlengde van de ontvanger gaat liggen. Net zo comfortabel! Deze houding geeft perfecte toegang tot het scrotum en de anus. 

4. Standje 69

Standje 69 is een een van de bekendste seksstandjes en dus niet te missen in dit lijstje. Het is zelfs een van de meest populaire standjes van vorig jaar! Bij dit welkende standje ligt de ene partner op zijn of haar rug, de ander ligt of hangt erbovenop, met de hoofden bij elkaars kruis. Zo kunnen jullie elkaar (tegelijk) oraal stimuleren. Intiem én heet. Bovenstaand standje is eigenlijk ook een (iets makkelijker uit te voeren) variant van 69.

5. Zittend op een stoel/bank pijpen

Dit is misschien wel het meest relaxte standje uit de lijst. In ieder geval voor de gevende partner. De man/persoon met penis gaat op een bank op stoel zitten, de partner ervoor en de rest wijst zich vanzelf. Dit standje is ideaal als je je partner wilt verrassen. Zitten jullie lekker een filmpje te kijken, schuif je even tussen zijn benen. Met een beetje geluk ligt er ook nog een vloerkleed onder je bank, dus zit je als gever lekker zacht. Ook leuk om dit standje stiekem te doen als hij thuis aan het werk is en een online meeting heeft. Ga in dit geval eventueel op een kussentje zitten voor extra comfort.

6. Ondersteboven

Bij dit standje draait het om diepte en controle. Niet de gevende, maar de ontvangende partner is bij dit standje ‘in control’. De gevende partner gaat op zijn of haar rug liggen, met het hoofd net over de rand van het bed. De ontvangende partner gaat ervoor staan en kan zo de penis in de mond van de partner stoten. Dat kan dus lekker diep mocht deep-throaten je ding zijn. Omdat de penis in dit standje diep kan gaan en de ontvangende partner zich in een onderdanige positie bevindt, adviseren we een afklopcode- of gebaar af te spreken, zodat je pijnlijke of ongewenste situaties meteen een halt toe kunt roepen. Zo blijft het voor beiden leuk.

7. De dominante man

Ook hier heeft niet de gever, maar de ontvanger de touwtjes in handen. Echt een standje is het echter niet. Het is meer een activiteit/beweging die je in meerdere van de genoemde standjes kunt doen, die maakt dat de ontvanger ‘in charge’ is. De ontvanger neemt het hoofd van de gevende partner letterlijk in handen en bepaalt daarmee het ritme en de diepte. De gevende partner bevindt zich hierbij dus in een onderdanige positie. Bepaal daarom ook hierbij vooraf een codewoord of een afklopcode om ongewenste momenten te voorkomen.

8. Doggy, maar andersom

Doggy spreekt tot de verbeelding, dus hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen. Maar doggy style is natuurlijk een seksstandje om diep te penetreren. Om er een pijpstandje van te maken, hoeft degene die op handen en knieën/voeten zit zich alleen maar om te draaien, met het gezicht (logischerwijs) naar het kruis van de ander. Doe dit standje op de stond en tegen een muur of deur, zodat je daar een dildo met zuignap aan kunt bevestigen. Zo wordt de gevende partner ook (anaal of vaginaal) gestimuleerd tijdens het pijpen, in hetzelfde ritme waarmee hij of zij pijpt.Bron