Eva WInter

Voor de eerste keer een dildo gebruiken? 5 tips voor een onvergetelijke ervaring


Dildo’s zijn al zo’n beetje sinds mensheugenis een populaire sextoy. Zelfs de Oude Grieken gingen ermee aan de haal en er zijn vondsten gedaan die suggereren dat namaakpenissen ver daarvoor ook al voor seksueel plezier werden gebruikt. Geef onze verre voorouders eens ongelijk: ze bootsen het gevoel van penetratie realistisch na! Dus heb jij er nog geen in je nachtkastje liggen? Dan wordt het hoog tijd om je eerste dildo uit te zoeken en deze tips toe te passen voor een onvergetelijke ervaring.

1. Zorg dat je ontspannen en opgewonden bent

Een open deur? Misschien. Belangrijk? Zeker. Dus we trappen ‘m ook maar gewoon in: bij elke seksuele handeling is het essentieel dat je je prettig voelt. Dat is bij penetratie met een penis, dildo of andere toy niet anders. Helemaal de eerste keer, want we willen dat het een fijne ervaring is. 

Zorg daarom dat je niet gestoord kunt worden en neem de tijd voor een goede warming up, zodat je echt opgewonden bent en je lichaam de dildo als het ware verwelkomt. Masturbeer, kijk/lees/luister porno of porna, zet muziek op waarvan je in de stemming komt… Hoe je jezelf in de mood brengt, is helemaal aan jou.

Eenmaal opgewonden genoeg zou inbrengen soepel en pijnloos moeten zijn. Heen en weer bewegen en tegen gevoelige plekjes aanstoten ook. Tenzij je natuurlijk heel bewust hebt gekozen voor een XXL-formaat omdat je een beetje pijn fijn vindt ;). 

 

2. Gebruik glijmiddel op waterbasis

In principe heb je als vaginabezitter niet per se glijmiddel nodig als je opgewonden genoeg bent. Maar niet iedereen wordt even nat én het is vaak gewoon lekkerder met wat extra vocht. Bovendien: wie zegt dat je ‘m wil gebruiken voor vaginale stimulatie? Voor anale stimulatie met een dildo is glijmiddel een must. De anus maakt zelf namelijk geen vocht aan.

Gebruik voor dildo’s altijd glijmiddel op waterbasis. Dit tast het materiaal van je speeltjes niet aan. Zo behoud je de kwaliteit. 

3. Maak de juiste bewegingen

Glijmiddel kan zorgen voor extra gebruiksgemak en genot, maar de juiste stimulatie moet je toch echt zelf creëren. Hoe dit het lekkerst is, is voor iedereen anders.

Probeer lange, diepe stoten, of juist korte en snelle en probeer verschillende hoeken uit. Draai rondjes met de dildo, duw ‘m eens naar voren of juist naar achter… Zo voel je vanzelf wat voor jou het meest opwindend is.

Voor vaginabezitters geldt dat penetratie vaak lekker is als daarbij de G-spot gestimuleerd wordt. Die zit 3-5 centimeter diep in de vagina en is het best te stimuleren met een dildo met een lichte kromming. Maar voor zowel mannen als vrouwen kan een dildo ook een fijne anaaltoy zijn. Bij mannen stimuleert de dildo dan de prostaat, wat tot intense orgasmes kan leiden. In beide gevallen moet je de dildo hiervoor iets naar voren (richting de buik) richten.

Je kunt het niet fout doen, als het voor jou maar fijn voelt. Dus experimenteer erop los!

Lees ook: Prostaat massage: stimulatie van de P-Spot

4. Gebruik de dildo zonder handen

Tot nu toe gingen we ervan uit dat je letterlijk zelf in de hand hebt wat je doet. Oftewel: dat je de dildo in je handen houdt om hem te bewegen.

Sommige dildo’s hebben echter een zuignap, waarmee je ze aan gladde oppervlakken kunt bevestigen. Zo kun je nog meer houdingen uitproberen en heb je je handen vrij om ook op andere manieren te masturberen. (Check meteen even onze masturbatietips voor haar of deze tips voor hem om nog meer van soloseks te genieten.)

Zet hem bijvoorbeeld op de grond, zodat je op en neer kunt rijden. Of plak ‘m aan de douchewand om doggy te doen.

5. Goed reinigen en opbergen

Het klinkt zo logisch, maar in je roesje na een lekker orgasme denk je al snel: doe ik later wel. Om het vervolgens te vergeten. Maar als het goed is, heb je met bovenstaande tips van je dildo genoten en wil je er zo lang mogelijk plezier van hebben. Dan is het dus zaak om hem goed te verzorgen (tja, net echt hè).

Afhankelijk van het materiaal kun je je dildo het best schoonmaken met water of toycleaner. Dildo’s van siliconen, glas of metaal kun je met beide reinigen. Voor dildo’s van PVC, TPE en TPR is toycleaner het veiligst, omdat deze materialen minder goed tegen water kunnen. 

Net zo belangrijk als schoonmaken is het afdrogen en opbergen. Bewaar ze op een droge plek en los van elkaar, zodat de materialen van verschillende toys elkaar niet kunnen beschadigen. Berg bij voorkeur elke toy op in een eigen zakje. Zo blijven ze het langst mooi. En lekker.

Wat kun je als dildo gebruiken?

Kun je na deze tips niet wachten om aan de slag te gaan, maar heb je (nog) geen dildo in huis? Als je je afvraagt wat voor huis-, tuin- en keukendingen je nog meer als dildo kunt gebruiken, ben je lang niet de enige. Van komkommers en courgettes tot handvatten van haarborstels en gereedschap, op Google kom je interessante alternatieven tegen. En we volgen de gedachtegang. 

Willie is de eerste om experimenteren aan te moedigen en we snappen dat de nood soms hoog is. Maar we zijn ook de laatste om je te adviseren met iets anders dan een dildo aan de slag te gaan. Niet omdat we onze eigen producten zo graag willen verkopen (nou ja, ook), maar omdat we veiligheid voorop stellen. De vagina en anus zijn sterk, maar ook kwetsbaar en deze producten zijn niet bedoeld om in te brengen. Ze kunnen breken, scherpe randjes hebben of je PH-waarde uit balans brengen, om maar een paar voorbeelden te noemen. Beter niet doen, dus.

Toch proberen? Houd rekening met bovenstaande punten, doe er altijd een condoom omheen en zeg niet dat we je niet hebben gewaarschuwd ;).

Tandenborstel als vibrator

Je kunt dan weer wél een elektrische tandenborstel gebruiken als vibrator, als je per se aan de slag wil met iets dat je al in huis hebt. Let wel: een vibrator is een ander soort speeltje dan een dildo (dit is het verschil). Wissel wel van borsteltje of doe er iets omheen. Of stop je telefoon in een washandje, zet hem op trilstand of download een vibratie-app. Die laatste heeft vaak meerdere patronen om uit te kiezen. Zo kom je de tijd wel door tot je pakketje met dildo (of vibrator) wordt bezorgd ;). 

Lees ook: 5 Tips voor het schoonmaken van een Vibrator

Op zoek naar je eerste dildo, maar geen idee waar je moet beginnen? Of zie je door alle stammen gewoon het bos niet meer? Bekijk onze dildo top 10! Je mag natuurlijk ook altijd contact op nemen met onze klantenservice voor vragen en advies. Bron